" Kruche ciastka z jagodami"
Składniki:
- 250 g mąki
- 50 g cukru
- 1 mały proszek do pieczenia
- 2 żółtka
- 120 g masła
- szczypta soli
- 1 cukier waniliowy
- 20 ml mleka
- 200 ml dżemu z jagód
- 120 g cukru pudru (lub zwykły)
- migdały
Przygotowanie:
Z podanych składników (1-6) wyrabiamy ciasto i dzielimy je na połowę. Do połowy dodajemy mleko, ugniatamy i wykładamy do foremek silikonowych. Drugą połowę mieszamy z mlekiem i wkładamy do zamrażalnika. Na ciasto rozkładamy dżem i posypujemy cukrem waniliowym. Na dżem układamy migdały. Migdały pokrywamy dokładnie ciastem z zamrażalnika startym na tarce o dużych oczkach.
Pieczemy ok 30 min w 180 OC
Smacznego : )