środa, 4 lutego 2015

Przepis na ciasto z masą krówkową i masą mleczną


"Ciasto z masą krówkową i masą mleczną"





Składniki:


· ok. 400 g herbatników

· 1 puszka gotowej masy krówkowej (510g)

· Krem kakaowy w proszku

Masa mleczna:


· 300g masła

· 1 szklanka zwykłego mleka

· 3/4 szklanki cukru

· 32g cukru waniliowego

· 250 g mleka w proszku


Przygotowanie:


Mleko, cukry oraz masło rozpuścić w garnku. Następnie mieszać mikserem na średnich obrotach i dodawać mleko w proszku. Dokładnie wymieszane odstawić do ostygnięcia.

Masę krówkową zagotować, aż zrobi się rzadsza. Blaszkę wyłożyć herbatnikami.

Wykładać warstwami masę krówkową, herbatniki, masę mleczną itd.

Na wierzch wyłożyć krem kakaowy przygotowany wg. Instrukcji na opakowaniu. Całość wsadzić do lodówki na min. 2h.


Smacznego:)