sobota, 24 stycznia 2015

Przepis na naleśniki z otrębów - ze szpinakiem

„Zdrowe naleśniki  z otrębów -  ze szpinakiem”



Składniki:

Farsz:
·         1 opakowanie szpinaku 400g
·         Pieprz, sól
·         1 duża cebula
·         1/2 kostki masła

Ciasto:
·         5 jaj
·         2 szklanki mleka
·         Szklanka mąki
·         Otręby pszenne
·         Siemię lniane
·         Płatki owsiane
·         Odrobina płatków kokosowy
·         3 krople olejku aromatyzowanego

Przygotowanie:


Cebulę pokroić w kostkę i wrzucić na rozgrzane masło( ¼ kostki). Szpinak smażyć na drugiej patelni na pozostałej ilości masła. Zamiast masła można używać oliwy.
Składniki na ciasto naleśnikowe wrzucić do miski i wymieszać mikserem. Na minimalnie wysmarowanej oliwą patelni( lub bez) smażyć naleśniki. Ok 1 chochla na patelnie o średnicy 28cm.
Podsmażony szpinak dodać do zarumienionej cebulki. Przyprawić i wymieszać. Farsz układać na naleśniku i zawijać w połówki. Podawać polane sosem czosnkowym, śmietaną lub bez dodatków.
Smacznego!



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz