sobota, 21 lutego 2015

Przepis na gulasz z mięsa i cebuli

"Gulasz z mięsa i cebuli"


Składniki:

  • 0,5 kg mięsa np. wieprzowego
  • 4 cebule
  • Olej
  • Pieprz
  • Sól
  • 3 łyżki śmietany
  • 3 łyżki mąki






Przygotowanie:



Mięso opłukać, pokroić w kostkę i posypać przyprawami. Cebulę obrać i pokroić. Całość wrzucić na patelnię i podsmażać, aż się mocno zarumieni. Do mięsa dolać 3 szklanki wody i smażyć pod przykryciem. 
Następnie w szklance wymieszać mąkę, śmietanę i wodę z patelni. Taką mieszankę dodać do mięsa, aby zagęścić całość. Smażyć mieszając jeszcze ok 5 min.

Gulasz można podać z kluskami.

Smacznego!



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz