"Zupa brokułowa"
Składniki:
- 0,5 kg świeżych brokuł
- Śmietana
- Sól
- Pieprz
- 4 nóżki z kurczaka
- 2 kostki rosołowe
Przygotowanie:
Do garnka wlać ok 3 litrów wody, wrzucić kurczaka i kostki
rosołowe. Gotować ok pół godziny zbierając międzyczasie powstałą piane. Do wody
wrzucić rozdzielone na kawałki brokuły. Gotować, aż warzywa staną się bardzo
miękkie.
Kurczaka wyjąć z zupy, podzielić na kawałki oddzielając kość i wrzucić
z powrotem do garnka.
Zupę doprawić solą i pieprzem oraz dodać rozrobioną z wodą
śmietanę. Całość gotować jeszcze ok 10 min. na małym ogniu. Smak zupy powinien być delikatny i słodkawy.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz