niedziela, 22 lutego 2015

Przepis na zupę brokułową

"Zupa brokułowa"


Składniki:


  • 0,5 kg świeżych brokuł
  • Śmietana
  • Sól
  • Pieprz
  • 4 nóżki z kurczaka
  • 2 kostki rosołowe




Przygotowanie:

Do garnka wlać ok 3 litrów wody, wrzucić kurczaka i kostki rosołowe. Gotować ok pół godziny zbierając międzyczasie powstałą piane. Do wody wrzucić rozdzielone na kawałki brokuły. Gotować, aż warzywa staną się bardzo miękkie. 
Kurczaka wyjąć z zupy, podzielić na kawałki oddzielając kość i wrzucić z powrotem do garnka. 
Zupę doprawić solą i  pieprzem oraz dodać rozrobioną z wodą śmietanę. Całość gotować jeszcze ok 10 min. na małym ogniu. Smak zupy powinien być delikatny i słodkawy. 

Smacznego!





Brak komentarzy:

Prześlij komentarz