Pikantny gulasz z ryżem
Składniki:
- 0,5 kg mięsa (karkówka)
- 2 cebule
- 5 pieczarek
- 1 szt Papryki czerwonej
- Przyprawa do gulaszu
- Marchewka
- Groszek
- Przyprawy( pieprz, papryka)
- 2 łyżki przecieru pomidorowego
Przygotowanie:
Mięso i paprykę pokroić w kostkę. Pieczarki
, marchewkę, cebulę obrać i pokroić. Mięso wrzucić na rozgrzaną patelnię
dodając przyprawę do gulaszu. Po chwili dodać wszystkie warzywa i podsmażyć.
Całość przełożyć do garnka i dolać ok 1 litra wody. Dusić na małym ogniu. Pod
koniec gotowania doprawić przecierem ze słoiczka i papryką w proszku. Opcjonalnie można zaprawić
śmietaną. Gulasz zalecam podawać z ryżem.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz