poniedziałek, 7 marca 2016

Przepis na pikantny gulasz z ryżem

Pikantny gulasz z ryżem
 



Składniki:


  •   0,5 kg mięsa (karkówka)
  •    2 cebule
  •   5 pieczarek
  •   1 szt Papryki czerwonej
  •    Przyprawa do gulaszu
  •    Marchewka
  •    Groszek
  •    Przyprawy( pieprz, papryka)
  •    2 łyżki przecieru pomidorowego 


Przygotowanie:


Mięso i paprykę pokroić w kostkę. Pieczarki , marchewkę, cebulę obrać i pokroić. Mięso wrzucić na rozgrzaną patelnię dodając przyprawę do gulaszu. Po chwili dodać wszystkie warzywa i podsmażyć. Całość przełożyć do garnka i dolać ok 1 litra wody. Dusić na małym ogniu. Pod koniec gotowania doprawić przecierem ze słoiczka i papryką w proszku. Opcjonalnie można zaprawić śmietaną. Gulasz zalecam podawać z ryżem.



Smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz