niedziela, 14 września 2014

przepis na zupę kalafiorową


"Zupa kalafiorowa"





Składniki:


· 1 kalafior
·  mieszanka warzy (mogą być mrożone)
· 3 l wody
· 4 udka z kurczaka
· koperek
· liście laurowe
· pieprz granulowany
· 4 łyżki śmietany
· sól
· pieprz
· cukier


Przygotowanie:



Do garnka z wodą włóż udka kurczaka. Dopraw solą i pieprzem i gotuj na małym ogniu około 40 minut. Opcjonalnie można dodać dwa pokrojone ziemniaki. Następnie dodaj warzywka, kalafior w kawałkach, liście laurowe i pieprz granulowany. Całość gotuj do miękkości. Wyciągnij udka do ostygnięcia po czym oddziel od kości i kawałki mięsa wrzuć do zupy. Do ugotowanej zupy dodaj śmietanę i posiekany koperek oraz szczyptę cukru.




Smacznego:)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz