piątek, 15 sierpnia 2014

przepis na kruche ciastka z jagodami



" Kruche ciastka z jagodami"






 Składniki:

  •   250 g mąki
  •   50 g cukru
  •   1 mały proszek do  pieczenia
  •   2 żółtka
  •   120 g masła
  •   szczypta soli
  •   1 cukier waniliowy
  •   20 ml mleka
  •   200 ml dżemu z jagód
  •   120 g cukru pudru (lub  zwykły)
  •   migdały

Przygotowanie:


Z podanych składników (1-6) wyrabiamy ciasto i dzielimy je na połowę. Do połowy dodajemy mleko, ugniatamy i wykładamy do foremek silikonowych. Drugą połowę mieszamy z mlekiem i wkładamy do zamrażalnika. Na ciasto rozkładamy dżem i posypujemy cukrem waniliowym. Na dżem układamy migdały. Migdały pokrywamy dokładnie ciastem z zamrażalnika startym na tarce o dużych oczkach.
Pieczemy ok 30 min w 180 OC




Smacznego : )

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz