" Lasagne ze szpinakiem"
Składniki:
- 500 g mięsa mielonego z indyka
- Fix spagetti 4 sery z brokułami
- makaron Lasagne -250 g
- pomidory - 400 g
- szpinak - 300 g
- 1 cebula biała
- 2ząbki czosnku
- starty żółty ser - 150 g
- 150 ml śmietany
- 3 łyżki koncentratu pomidorowego
- sól i pieprz do smaku
- oliwa z oliwek - 30 mililitrów
Przygotowanie:
Płaty makaronu sparz chwilę w osolonym wrzątku z dodatkiem oliwy. Cebulę pokrój w kostkę, czosnek posiekaj.
Fix Knorr rozmieszaj z 200 ml wody i śmietaną. Zagotuj.
Na rozgrzanej oliwie przesmaż cebulę i czosnek. Dodaj zmielone mięso i smaż razem. Następnie dodaj koncentrat pomidorowy oraz posiekane pomidory zaparzone wrzątkiem i obrane ze skórki)
Żaroodporne naczynie posmaruj odrobiną sosu Knorr. Ułóż płaty makaronu a następnie kolejno mięso i szpinak. Ułożoną warstwę posmaruj sosem i posyp startym serem – całą tę czynność powtórz raz jeszcze.
Wierzch zapiekanki przykryj płatami makaronu, posmaruj sosem a następnie posyp serem. Naczynie wstaw do nagrzanego do 180 st. C piekarnika i piecz ok. 30 minut. Smacznego!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz