„Latte z sosem
czekoladowym”
Składniki:
(2 kawy)
1.Ziarna
kawy ok 50 gram
2. 300 ml
mleka
3. Sos
czekoladowy do kaw
4. 2 kostki
gorzkiej czekolady
Przygotowanie: (15 min.)
Ziarna
zmielić młynkiem. Następnie wsypać do foremki na kawę i mocno ubić. Nalać wody
do ekspresu (korzystam z ekspresu ręcznego). Włączamy ekspres. Między czasie, gdy kawa już spływa do
pojemniczka nalewamy mleko do kubka. Odstawiamy pojemnik z kawą i spieniamy
mleko ( jeśli ktoś nie ma spieniacza w ekspresie może mleko podgrzać i spienić
mikserem). Do wysokich szklanek nalewy odrobine sosu czekoladowego. Następnie po
ściance szklanki nalewamy połowę mleka. Najlepiej robić to po łyżeczce, aby
wyszły ładne warstwy. Na warstwę mleka nalewamy w ten sam sposób kawę. Później
ponownie pozostałe mleko. Całość posypujemy startą czekoladą.
Smacznego;)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz